Com veig el meu PSC

No sé si la meva opinió és important, però si sé que no expressant-la no s’aconsegueix canviar res, i per tant, he decidit molestar als meus seguidors de facebook expressant la meva opinió sobre Com veig el meu PSC.  I l’expresso, per què desitjo un PSC fort, amb capacitat de presentar una alternativa de govern real a Catalunya, i recuperant l’hegemonia municipal perduda ara fa poc més d’un any. Aquí deixo la meva reflexió:

Banderes i demagògia

Sembla que ara toca parlar de pactes fiscals, independències, i banderes, i darrera del discurs de les banderes, sempre hi ha la voluntat de defugir altres debats, com els de les retallades socials que estem patint, i en el nostre cas, fins i tot la inoperància que està mostrant el nostre partit en els darrers temps per plantejar una alternativa creíble pel ciutadà tant a Madrid com a Catalunya.

Crec que ja és hora de començar a posicionar-se a l’esquerra, si no volem que ICV ens tregui el poc electorat que ens queda. Dic poc, per què dona la sensació que anem en caiguda lliure i sense lideratge.Ja ni ha prou de sempre fer cara de peix bullit intentant defensar uns posicionaments que curiosament passen per no posicionar-se mai. El món ha canviat, tot ha canviat, l’únic que no ha canviat és el funcionament orgànic d’un partit que com no s’adapti als canvis té perill de convertir-se en residual o desaparèixer.

La política

Que el país i l’estat s’han gestionat de manera ineficaz els darrers 30 anys, és una evidència, que la política està plena de gent que ha supeditat l’interés general als seus interessos particulars, és una altra evidència. Evidentment no són tots, però són molts, només cal veure les notícies. I el problema són els molts altres que han estat callats sense denunciar actituds il·licites en molts casos. Els partits polítics en general, i entre ells el nostre, s’han comportat com exercits dictatorials on s’ha valorat sempre l’ovediència al líder per sobre de l’interés de millorar el partit. Aixó ha de canviar, per què no té sentit en una societat que a través de les xarxes socials és capaç de derrocar dictadures molt més fortes que les nostres estructures, però sobre tot, per què ens allunya de la realitat que viu la gent del carrer.

Potser no és hora de “centre”

El “centre” que busquem, no existeix, i l’estratega que hagi cregut que s’arriba al “centre” no posicionant-te, està errat. A base de posicionar les teves opinions, són els altres els que et veuen al “centre”.

Quan estem vivint els majors atacs viscuts mai al nostre sistema de benestar, atacs i retallades ideològiques des de la dreta més lliberal, pot ser no és suficient un discurs que no defensa a la persones amb la mateixa intensitat i radicalitat que els atacs que pateixen. Els liberalistes s’estan carregant l’economia, i l’Estat del Benestar construit des dels inicis de la democràcia des de l’esquerra.

Els ciutadans que ho estan passant malament necessiten que el PSC digui als governs el que ells dirien, i no ho troben. És la nostra tasca, de tots els militants, aconseguir que es trobin representats o no recuperarem la seva cofiança, i som igual de responsables amb el que passi en el futur amb el nostre partit els que ens limitem a dir amén, que els que decideixen per nosaltres.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Política

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s